El 13 de juliol vàrem finalitzar el primer camp de treball “14.000 metres de viatge submarí”. Com a director del camp, puc dir que estic molt orgullós d’haver aconseguit realitzar tots els objectius marcats des d’un principi. No ha estat una tasca senzilla, ja que aquests eren nombrosos i molt ambiciosos, però des de Xatrac tenim la satisfacció d’haver-los portat a terme i amb una qualitat notable.

Per poder realitzar tot aquest treball ha estat necessària l’ajuda i col·laboració de diferents persones i entitats, a les que vull agrair des d’aquest blog.

Començant per l’ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que des del moment en el qual els vàrem presentar el projecte,hi varen creure en ell i es varen bolcar amb nosaltres.  Ens han ajudat molt cedint-nos l’espai per les pernoctacions i per poder realitzar les nostres activitats a més de donar una mà en tot allò que hem necessitat.  Tot això ha estat possible gràcies a Quim Díaz (tècnic de joventut) i Xavi Giró (Tècnic d’esports).

Als pares dels nostres joves participants que ens han donat un vot de confiança i suport moral important per portar endavant un projecte innovador i que han tingut un tracte molt respectuós i correcte amb tot moment.

A Xandra Troyano companya de curs de directors amb qui vam començar a dissenyar aquest projecte.

A Júlia i a Willy per la divertida Gimcana que ens van preparar

A Simone Mariani pel seu altruisme i per la meravellosa explicació dels nostres hàbitats litorals.

A l’equip de l’associació Xatrac (Anna i Santi) per la quantitat d’hores de planificació, programació i execució i per continuar sempre lluitant pel nostre mar i per l’educació dels joves.

Per suposat agrair a Marc Martí el nostre jove monitor i intrèpid submarinista, per tota l’ajuda prestada, pels seus coneixements i pel seu somriure i bon humor permanent.

Un agraïment molt especial a Elisabet Paül i Carril la meva mà dreta en tot aquest projecte, per la seva dedicació, paciència, energia i il·lusió i sobretot per la cura i afecta mostrat en el tracte amb els joves i la resta d’equip directiu.

No puc tancar aquest llistat d’agraïments sense nomenar als vertaders protagonistes de tota aquesta història, a aquells que han fet possible que aquesta idea es transformi en realitat, per tota la il·lusió que han posat en totes les activitats i rutines diàries, per tots els seus somriures i rialles, per la seva capacitat de treball, per l’efectivitat, pels coneixements previs i els adquirits. Per la seva sinceritat amb la que m’han comunicat tots els problemes des del primer moment. Pel tracte meravellós i el companyerisme mostrat des del primer segon de convivència i per damunt de tot això per fer-me creure que gràcies a ells tots els problemes actuals tenen una solució futura.

Estic molt orgullós de vosaltres nois, gràcies per tot (Félix, Marcel, Laia, Dani, Naiana, Júlia, Quim, Martí, Xènia, Emma Dotres, Alex Collins, Arnau, Natàlia, Alex Trashler, Victor, Aina i Emma Comabella).

 

David Alonso Frau